ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

info@myionios.gr

211 1047200

Ο ρόλος των συνεργειών και των συγχωνεύσεων

Ο ρόλος των συνεργειών και των συγχωνεύσεων

Τη ρότα που έχει πάρει η ασφαλιστική αγορά σε επίπεδο εταιρειών, αναμένεται να ακολουθήσει και η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και ειδικότερα στα Ελεύθερα Δίκτυα και σε επίπεδο Μεσιτών Ασφαλίσεων.
Η πολυπόθητη Διαμεσολάβηση -που επί δεκαετίες σηκώνει το βάρος της πρόσκτησης εργασιών και που εξακολουθεί να το σηκώνει χωρίς πυξίδα αλλά και χωρίς καμία καθοδήγηση- εξακολουθεί να υπάρχει και να παράγει στον αυτόματο πιλότο και χωρίς καμία υποστήριξη και προστασία από θεσμούς, πολιτεία, συνδικαλιστικά και συλλογικά όργανα και με αναγνωρισιμότητα και κύρος σαν επάγγελμα, στα τάρταρα.

Ο δρόμος άνοιξε πριν 10 χρόνια

Οι Εξαγορές και οι Συνέργειες στη Διαμεσολάβηση, έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου 10 χρόνια, όταν ο νόμος 30/31 του 2013 δεν άφηνε περιθώρια -σε μεγάλη μερίδα- μοναχικού καβαλάρη, οπότε εντάχθηκαν σε ένα μεγαλύτερο σχήμα για να επιβιώσουν και να υπάρξουν.
Συνήθως, αυτές οι συνέργειες αφορούσαν μικρούς και μικρομεσαίους Διαμεσολαβητές, που το κύριο αντικείμενό τους ήταν ο κλάδος ασφάλισης αυτοκινήτου, που επιτάχυνε την κατάσταση της "συρρίκνωσης" των ασφαλιστών στο περίπου 1/3, σε σχέση με πριν 10 έτη.

Σταθμός το 2020 για τους μεγάλους Μεσίτες Ασφαλίσεων

Από το 2020, ξεκινάει μια κινητικότητα σε επίπεδο Μεσιτών Ασφαλίσεων σε μεγαλύτερες Εταιρείες Διαμεσολάβησης με κύριο αντικείμενο τους Κλάδους Περιουσίας, Αστικής Ευθύνης και εξειδικευμένων Ασφαλιστικών Υπηρεσιών στην Ασφαλιστική Βιομηχανία και που αναμένεται να συνεχιστεί διότι η παγκοσμιοποίηση και η συγκέντρωση δυνάμεων για μείωση των λειτουργικών εξόδων, αλλά κα η ανασφάλεια που μας κυριεύει το τελευταίο διάστημα, δεν αφήνει περιθώρια πολλά, σε μια αγορά μικρή όπως είναι η Ελλάδα.

Περίπου 7.000 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, σε επίπεδο retail

Σύμφωνα με κύκλους της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την Ionios Brokers, αυτό που έχει ξεκινήσει με δυναμισμό και θα αποτελέσει τον κύριο όγκο Εξαγορών και Συνεργειών, θα αφορά τα Ελεύθερα Δίκτυα σε επίπεδο retail, τα οποία είναι και η πολυπληθέστερη Ομάδα Διαμεσολαβητών, που αριθμεί περίπου γύρω στους 7.000 Διαμεσολαβητές.

Ελλείψει κεφαλαίων

Εδώ έχουμε Διαμεσολαβητές, οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν την τεχνολογία και μάλιστα στη μετά covid εποχή που ο Έλληνας έχει εθιστεί στις ηλεκτρονικές διεκπεραιώσεις. Μια άλλη κατηγορία είναι οι Διαμεσολαβητές που τείνουν στη Συνταξιοδότηση, αλλά δεν έχουν διάδοχη κατάσταση και προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν και τέλος είναι οι Διαμεσολαβητές οι οποίοι δεν έχουν τα απαιτούμενα κεφάλαια για ανάπτυξη, εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών τους, για ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά και για e-shop.
Rontogiannis_1_1.jpg
Έρχεται, λοιπόν, σε όλο αυτό, η ανησυχία, η ανασφάλεια που πλανάται καθημερινά όλο και περισσότερο πάνω από το κεφάλι μας -αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ionios Broker, Μάρκος Ροντογιάννης- να επιτείνει και να επισπεύσει τις Εξαγορές και τις Συνέργειες. Έτσι, o ίδιος πιστεύει ότι θα κινηθεί η Αγορά στα Ελεύθερα Δίκτυα, αλλά στα Εξαρτημένα Δίκτυα θα υπάρξουν Συνέργειες, Συγχωνεύσεις και Εξαγορές, για να αντέξουν την πίεση των εξόδων και να προστατεύσουν όσο μπορούν το περιουσιακό στοιχείο που λέγεται Χαρτοφυλάκιο.
Επιτακτική και αδιαίρετη ανάγκη είναι αυτές οι αλλαγές, οι οποίες θα επιτρέψουν να ατσαλωθεί περισσότερο, ο κλάδος να βελτιωθεί, να αποκτήσει περισσότερο επαγγελματισμό, αλλά και να επιμορφωθεί αντιμετωπίζοντας τις υψηλές απαιτήσεις που επιβάλει η Αγορά και οι Πελάτες, προσθέτει ο κ. Ροντογιάννης.
Εν κατακλείδι, η ανασφάλεια, η αβεβαιότητα, η ανησυχία της καθημερινότητας αλλά και οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια στον χώρο της Διαμεσολάβησης -όπως η πιστοποίηση και οι επαναπιστοποιήσεις- οι Νόμοι 30/31 του 2013, το GDPR, τα προσωπικά δεδομένα, η τεχνολογία που επιβάλλεται στα νέα επιχειρηματικά μοντέλα, αλλάζουν προς σωστή κατεύθυνση τη συγχώνευση και τις συνέργειες των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Κατά συνέπεια, καλό είναι να τις υποδεχτούμε και να τις αγκαλιάσουμε, διότι θα ενισχύσουν τον επαγγελματισμό, το κύρος και την αναγνωρισιμότητα του επαγγέλματος, που τόσο χρειάζεται.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ - IONIOS NEW AGENCY A.E. - IONIOS BROKERS

H Ionios New Agency είναι μία εταιρεία που από την γέννησή της, έδειξε ότι θα πρωταγωνιστήσει. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο, ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας κύριος Μάρκος Ροντογιάννης, αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Κεντρικά Γραφεία Αττικής
Κηφισίας 32 Μαρούσι, ΤΚ 15125
Τηλ:211 104 7200
Fax:211 104 7204
Email: info@ioniosna.gr
 
Κεντρικά Γραφεία Β. Ελλάδος
Καρατάσου 7, Θεσσαλονίκη
ΤΚ 54626 Τηλ: 2316 009 666
Fax: 2316 009663
Email: thessaloniki@ioniosna.gr
 

211 1047200

Εγγραφείτε στο Newsletter

Γίνετε αποδέκτες του ενημερωτικού δελτίου και αποκτήστε εξατομικευμένη ενημέρωση.